Concert Kamerkoor Moderato Cantabile

We zingen in juni o.a. Bach, Buxtehude en Fauré, met begeleiding van organist Jan de Roos.

De concerten zijn op:

  • Zaterdag 3 juni, 20.00 uur in de Abdijkerk, Burg. Seinenstraat 56, Aduard
  • Zondag 4 juni, 14.30 in de Sint Jozefkathedraal, Radesingel 4, Groningen

Entree: €15,00, studenten €10,00. Kaartverkoop is bij de ingang.

Kaarten zijn vooraf te reserveren via moderatocantabile@gmail.com en meer informatie is te vinden op www.moderatocantabile.nl

Over het koor

Moderato Cantabile is een Gronings kamerkoor dat optreedt in (inter)nationale concerten, en bestaat uit gemiddeld 30 geoefende zangers. Het koor heeft sinds de oprichting door dirigente Nana Tchikhinashvili in 2001 een veelzijdig repertoire opgebouwd en een bijzondere koorklank ontwikkeld.

Moderato Cantabile zingt meestal a cappella. Een belangrijk facet is bovendien dat het koor in zijn concerten ter begeleiding soms ruimte biedt aan jonge, veelbelovende musici.

De dirigente wil ‘een klankkleur bereiken die de ziel van een koorwerk bloot legt’. Bij de keuze voor het repertoire laat Tchikhinashvili zich vooral leiden door de schoonheid van de muziek. Het koor brengt regelmatig stukken die elders nauwelijks ten gehore worden gebracht. Ook wil het zich niet vastleggen op een bepaalde richting binnen de klassieke muziek. Moderato Cantabile biedt het vocaal muziekminnende publiek graag een breed aanbod.

Stichting Moderato Cantabile organiseert eigen concerten en concerteert op uitnodiging. De stichting ontvangt jaarlijks subsidie van de Gemeente Groningen.